Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Akció!

R. J. Pineiro

Űrugrás

R. J. Pineiro Űrugrás című sci-fi thrillerjében egy férfi az atmoszféra legfelső rétegéből kísérel meg egy ugrást, de merész tette közben eltűnik – és egy alternatív Földre érkezik, ahol már öt éve halott.

Az Ön értékelése
[Összesen: 13 Átlag: 4.8]

3 490 Ft 2 932 Ft

-16%

Termékleírás

Jack Taylor mindig is imádta a veszélyt. Az amerikai kormány felkérésére olyan feladatokat hajt végre, amikre a legkeményebb kommandósok is nemet mondanak. Új megbízása is ilyen: ki kell próbálnia egy orbitális platformot, amiről ha sikeresen hajt végre egy ugrást, az USA kormányának egy új fegyvert ad a kezébe, melynek segítségével ellenséges országokban hajthatnak végre titkos bevetéseket.

Jack a magánéletben közel sem olyan sikeres, mint a munkájában. Felesége, Angela, pont olyan munkamániás, mint ő, a házasságuk romokban hever. Az ugrás előtt, az utolsó utáni pillanatban azonban Jack és Angela közel kerülnek egymáshoz, és feltámad a régi tűz – esély nyílik arra, hogy rendbe hozzák azt, ami mindkettőjük számára a legfontosabb. Az ugrás napján Jack nem ég hamuvá a légkörben, ahogy azt sokan jósolták neki, hanem amikor eléri a hangsebességet, szimplán eltűnik a megfigyelők monitorjáról.

Egy alternatív valóságban tér magához, méghozzá olyanban, ahol egy öt évvel ezelőtti küldetés során életét vesztette, és ahol Angela még mindig őrülten szerelmes belé. De nem minden alakul ilyen jól számára itt sem: a főnöke, Pete az ellenségnek dolgozik, az amerikai kormány pedig Jackre vadászik. A férfi mindenképpen vissza akar jutni a saját világába, de ehhez egy újabb nagy ugrásra van szüksége. A baj csak az, hogy ezen a Földön ezt senki nem akarja megengedni neki.

Az Űrugrás hőse szédítő sebességgel veti magát bele az újabb és újabb kalandokba, melyek a székbe szegezik az olvasót, és az utolsó oldalig ott is tartják. Vajon sikerül az őrült terv, és Jack visszajut a saját világába, vagy örökké üldözni fogják a másikban?

További információk

Súly 395 g
Méretek 200 x 140 x 30 mm
ISBN

9786155631085

Kiadás éve

2016

Oldalszám

432

Borító

puhatáblás, ragasztókötött

Fordító

Makai Péter Kristóf

SZERZŐ

RJPineiroR. J. PINEIRO a számítástechnikában dolgozott 27 éven át. Az Advanced Micro Devices Inc. (AMD) alkalmazottjaként ment nyugdíjba 2011-ben, több, nemzetközi szinten elismert regény írt. Texasban él feleségével, Lory Anne-nel és fiával, Cameronnal.

MÉLTATÁSOK

Az Űrugrás átlépi a hangsebességet, és meg sem áll. Az egyik legeredetibb sci-fi thriller, amit az utóbbi években olvastam. Már az első fejezet, maga az elképesztően izgalmas ugrás is elkápráztat, de az igazi kaland ekkor még el sem kezdődött. A technológiai és tudományos részletek stimmelnek, a karakterek izgalmasak és érdekesek, a történet pedig az utolsó oldalig lebilincselő. Jó szívvel ajánlom mindenkinek. – Douglas Preston, a New York Times bestseller szerző, A maja kódex írója
A mai technológiát hitelesen feldolgozó, lendületes történet, amit egy lenyűgöző tudományos feltételezés köré építettek fel. (Wall Street Journal)

Figyelemre méltó alapötlet. (Publishers Weekly)

Nagy tét és még nagyobb sebesség jellemzi ezt az alternatív világban játszódó sci-fi thrillert. (Kirkus)

Rejtély, intrika, fizika, verekedések, romantika – ez a könyv olyan, mint egy Lee Child-thriller és egy klasszikus sci-fi szerelemgyereke. (Science Fiction Book Club)

2015 egyik legjobban megírt sci-fije egy veterán író tollából. Tavaly ilyen volt Andy Weir A marsi című regénye, de a fáklyát idén az Űrugrás vette át tőle. (Open Letters Monthly)

Ha tériszonya van, nem biztos, hogy ez a könyv önnek szól. A többiek viszont nagyon fogják élvezni Jack Taylor, az igazi amerikai hős kalandjait, aki az atmoszféra felső rétegéből kiugorva egy alternatív Földre kerül. Az alapkoncepció egyszerű: nyaktörő sebesség, és annyi hihetetlen kaland, amennyi csak belefér, de a lényege Taylor választásában és a két világ közti különbségek ábrázolásában rejlik. (Paste Magazine)

Jack kalandvágya az olvasóra is átragad, aki oldalról oldalra azt várja, milyen újabb őrült kalandba keveredik az Űrugrás hőse. (Forces of Geek)

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Űrugrás”