Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Akció!
Szellemharcosok

Samuel M. Katz

Szellemharcosok

A kulisszák mögött: Izrael titkos háborúja az öngyilkos terrorizmus ellen
Az Ön értékelése
[Összesen: 11 Átlag: 4.8]

3 990 Ft 3 352 Ft

-16%

Termékleírás

A modern korban soha egyetlen nemzet ellen sem indítottak olyan pusztító terrorhadjáratot, amilyen az al-Aksza vagy második intifáda volt. Samuel M. Katz műve első ízben mutatja meg teljes valóságában, hogyan védte meg magát Izrael, miképpen mentette meg az országot egy, a titkos háború harcosaiból álló elit erő, amelynek tagjai a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből és etnikai csoportjaiból származtak… Egy valami azonban közös volt bennük: páratlan vakmerőségük, amellyel ellenségeik közé férkőzve küldetésüket teljesítették.

A 2000-es év utolsó hónapjaiban kezdődött. Miközben az utcákon felgyújtott autóabroncsok fekete füstje szállt az ég felé, a zavargások résztvevői pedig kőzáport zúdítottak a rendfenntartó erőkre, a Hamász, az Iszlám Dzsihád és az Arafat-féle Palesztin Hatóság új stratégiához folyamodott: sorra küldték álcázott terroristáikat izraeli területre, hogy lángba borítsák az országot. Egymást követték az öngyilkos merényletek a buszmegállókban, diszkókban, pizzériákban… mindenütt, ahol csak emberek gyűltek össze.
Izrael is bevetette azonban különleges erői némelyikét – amelyek egyébként a világ legrátermettebb és legtapasztaltabb efféle szervezetei közé tartoznak. A Ja’masz (a Nemzeti Rendőrség kötelékében működő Határőrség különleges egysége) Izrael gyors reagálású készenléti alakulatává vált. A Sin Bét (Biztonsági Szolgálat) által szerzett értesülések nyomán Ciszjordániában, Jeruzsálemben és a Gázai övezetben bevetésre indultak a bennszülött, arabul tudó dovrimok („Beszélők”), és beszivárogtak azokba a veszedelmes zónákba, ahol a terroristák nyilvánvalóan rejtőztek. Előkészítették a terepet a rettenthetetlen taktikai specialisták számára, akik, miközben igyekeztek kézre keríteni az Izraelben folyó vérontás felelőseit, gyakran kerültek szembe létszámfölényben lévő ellenfelekkel. Ez a könyv az ő cáfolhatatlanul hiteles históriájuk: történet vakmerő tettekről és agyafúrt cselvetésekről, amelyeknek helyszíne csakis a modern Közel-Kelet – ez a lőporos hordó – lehetett.

További információk

Méretek 200 x 140 x 30 mm
Alcím

A kulisszák mögött: Izrael titkos háborúja az öngyilkos terrorizmus ellen

Eredeti cím

Ghost Warriors

Fordító

Kőrös László

Megjelenés

2017. november 15.

Oldalszám

560

Borító

puhatáblás, ragasztókötött

ISBN

9786155631146

szerző

Samuel M Katz

SAMUEL M. KATZ több mint húsz könyvet és száz-egynéhány cikket írt közel-keleti biztonsági témákról, terrorizmusról, valamint különleges rendőri és katonai műveletekről. Mint a Special Operations Report kötetek elindítóját, gyakran szólaltatják meg szakértőként különböző televíziós csatornák – a BBC World Newstól kezdve a Fox Newson át az al-Dzsazíráig. Számos további kötete szól az arab–izraeli konfliktusról és a nemzetközi terrorelhárító tevékenységről.

Méltatások

UNDER FIRE: THE UNTOLD STORY OF THE ATTACK IN BENGHAZI (TŰZ ALATT: A BENGÁZI TÁMADÁS ELHALLGATOTT TÖRTÉNETE – FRED BURTON SZERZŐTÁRSAKÉNT)

„Lebilincselő, első kézből való beszámoló.” – THE HUFFINGTON POST

„Lélegzetelállító, percről percre haladó, részletgazdag munka… Történet a terepen való helytállásról.”
– GRAYDON CARTER, VANITY FAIR

„Egy olyan Washingtonról szól, amelyet túlságosan elvakít a politika, semhogy láthatná a tényeket. Csodálatos könyv.”
– ROBERT BAER, a SEE NO EVIL (NE LÁSS GONOSZT!) szerzője

„Letehetetlen olvasmány.” – THE ATLANTIC WIRE

THE HUNT FOR THE ENGINEER: HOW ISRAELI AGENTS TRACKED THE HAMAS’S MASTER BOMBER (A mérnök: hogyan vadászták le izraeli ügynökök a Hamász fő bombagyártóját)

„A történet annyira izgalmas, hogy az olvasók alighanem megállás nélkül végigolvassák majd, hogy eljussanak a megdöbbentő végkifejletig” – THE JERUSALEM POST

„A terrorizmus-szakértő Katz igen érzékletesen dolgozza fel témáját: szinte thrillerként olvasható – mint mondjuk John Le Carrétól a The Little Drummer Girl (magyar címe: Kettős szerepben).” – LIBRARY JOURNAL

ISRAEL VS. JIBRIL: THE THIRTY-YEAR WAR AGAINST A MASTER TERRORIST (Izrael kontra Dzsibril: harmincéves háború a mesterterrorista ellen)

„Ugyanolyan izgalmas, mint egy jó thriller, de sokkalta hátborzongatóbb.” – KIRKUS REVIEWS

olvass bele!

Szellemharcosok beleolvasó by Twister Media on Scribd

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Szellemharcosok”