Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Akció!
Ribéry

Alexis Menuge

Ribéry

Franck Ribéry története egyedülálló. Élete hajnalát beárnyékolja egy tragikus autóbaleset. Túléli, de azóta markáns heget visel az arcán. Attól a pillanattól kezdve harcolnia kell – a többi gyerek rosszindulatú provokációjával, a futballpályán tapasztalható előítéletekkel.

Az Ön értékelése
[Összesen: 25 Átlag: 4.4]

2 980 Ft 2 512 Ft

-16%

Termékleírás

“Már kisgyerekkoromban néhány srác Quasimodónak hívott. El tudják ezt képzelni? Elképesztően rosszulesett. Aztán valahogyan a futballba »öltem« a dühömet. Ha nem lenne olyan az arcom, amilyen, hétköznapi ember lennék. Így viszont erős jellem lettem, hihetetlen akarattal. Büszke vagyok arra, amin és ahogyan keresztülmentem. Nem volt leányálom. Ma már szeretem az arcomat. És az életemet.”

Franck Ribéry története egyedülálló. Élete hajnalát beárnyékolja egy tragikus autóbaleset. Túléli, de azóta markáns heget visel az arcán. Attól a pillanattól kezdve harcolnia kell – a többi gyerek rosszindulatú provokációjával, a futballpályán tapasztalható előítéletekkel. Hosszú ideig különböző alacsonyabb osztályú klubokban futballozik, édesapjával építkezéseken dolgozik. Egyszer azonban az FC Metz edzője lát róla egy videót, és fellelkesedik – Ribéry 21 évesen profi labdarúgó lesz a francia élvonalban. 2007 júliusában igazol az FC Bayern Münchenhez, ahol gyorsan közönségkedvenc lesz. Ettől kezdve a vele kiegészülő Bayern nélkül nem lehet elképzelni a nemzetközi elitet.
Ribéry egy kiskorú prostituálttal való afférja, illetve a francia válogatottal letudott botrányos világbajnokság után 2010-ben élete legnehezebb periódusát éli. Három évvel később már a világ egyik legjobb játékosának számít. A Bayernnel triplázik: megnyeri a bajnokságot, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját. Na de kicsoda ez a francia, aki nélkül a német Bundesliga nem lenne az, ami? A karrierjét hosszú ideje végigkísérő újságíró által készített életrajz nyomon követi a különleges futballélet állomásait, és bemutatja Franck Ribéryt, a magánembert is.

További információk

Súly 330 g
ISBN

9789638989987

Kiadás éve

2014

Oldalszám

184 oldal

Borító

keménytáblás

Fordító

Moncz Attila

Szerző

Alexis Menuge

ALEXIS MENUGE a Párizs melletti Vincennes-ben született, már fiatalkorától sportújságíró szeretett volna lenni.
1998-tól a DSF müncheni online-szerkesztőségében dolgozott egészen 2001-ig, amikor is önállósodott, és az Europe 1 rádióadó németországi tudósítója lett.
2003 óta a France Football szaklap (amely a FIFA-val közösen rendezi az aranylabda-szavazást) tudósítója, 2004-től ugyanezt a szerepet tölti be a L’Équipe francia sportújságnál,
2005-től pedig a francia RTL rádióadó müncheni munkatársa. Utóbbi állomáshelyén többek között a Bayern egykori játékosával, Bixente Lizarazuval is együtt dolgozik.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Ribéry”