Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Akció!
Ne csak a labdát nézd!

David Seigerman, Pat Kirwan

Ne csak a labdát nézd!

Amerikai football szakértő szemmel

A szerzők világosan és egyszerűen magyarázzák el a bonyolult nüanszokat, amelyek az NFL-mérkőzések kimenetelét befolyásolják. A passzív meccsnézés a múlté, nem maradnak megválaszolatlan kérdések. A rajongók úgy érzik majd, mintha saját személyes vezetőedzővel néznék a meccseket, kiszélesítve a szurkolói élményt, amivel az amerikai football sokkal hozzáférhetőbbé, színesebbé és lenyűgözővé válik, mint valaha.

Az Ön értékelése
[Összesen: 32 Átlag: 4.5]

3 990 Ft 3 791 Ft

-5%

Elfogyott

Termékleírás

A mai NFL-szurkolókat számos technikai fejlesztés segíti a mérkőzésközvetítések élményének fokozásában. A footballfüggő fanatikusok hétről hétre hatalmas képátlójú tévéken keresztül, számtalan kameraállásból, HD-minőségben, lélegzetelállító, szuperlassított visszajátszások kíséretében, az élő közvetítés megállításának vagy visszajátszásának lehetőségével kapják meg az elengedhetetlen dózist.

Mégis, miközben egyre több footballszurkoló kíséri figyelemmel az NFL-mérkőzéseket, sokan nem tudják pontosan, mit is nézzenek a meccsen. Milyen árulkodó jelei vannak a támadófelállásnak, amiből futójáték következik? Vajon az írányító vagy az elkapó a hibás egy üres területre dobott passznál? Hogy lehet, hogy a defensive end az egyik mérkőzésen úgy játszik, hogy a forduló védőjátékosának választják, a következő meccsen nyújtott formájával pedig a tartalékcsapatba sem férne be? Hogyan épül fel, és milyen elemekből áll a mérkőzésstratégia? Miként képesek a játékosok több száz játékot hibátlanul megtanulni ilyen rövid idő alatt? Mi zajlik a misztikus draftszobában?

Ezek azok a kérdések, amelyek a szurkolókat foglalkoztatják meccsnézés közben, akik túl régóta áhítoznak arról, hogy részletes infomációt kapjanak, és betekintést nyerhessenek az edzői értekezletekbe, az öltözői mindennapokba vagy a csapatmegbeszélésekre. A szurkolók szomjazzák a tudást az imádott sportágról, többet akarnak látni és érteni a játékból annál, hogy éppen hol van a labda.

Pat Kirwan az NFL.com és a Sirius NFL Rádió népszerű szakértője és veterán csapatelemző, valamint a társszerző, David Seigerman a „Ne csak a labdát nézd! – Amerikai football szakértői szemmel” című könyvön keresztül betekintést nyújt az edző szemszögéből a játékoskeret kialakításába vagy mérkőzésstratégia felépítésébe, az irányító perspektívájából a pályán zajló eseményekre, valamint a végtelen párharcba a védelem és a támadók között.

A szerzők világosan és egyszerűen magyarázzák el a bonyolult nüanszokat, amelyek az NFL-mérkőzések kimenetelét befolyásolják. A passzív meccsnézés a múlté, nem maradnak megválaszolatlan kérdések. A rajongók úgy érzik majd, mintha saját személyes vezetőedzővel néznék a meccseket, kiszélesítve a szurkolói élményt, amivel az amerikai football sokkal hozzáférhetőbbé, színesebbé és lenyűgözővé válik, mint valaha.

További információk

Súly 710 g
Alcím

Amerikai football szakértő szemmel

ISBN

9789638989901

Kiadás éve

2013

Oldalszám

304 oldal

Borító

keménytáblás, spirál

Illusztráció

Ábrákkal

Fordító

Herczeg Ádám, Katona Dániel, Vass Ádám, Zahovay Ádám

Szerzők

PAT KIRWAN az egyik legnépszerűbb és legtekintélyesebb NFL-szakértő, aki a Movin’ the Chains rádióműsor házigazdája az NFL Radióban, valamint az NFL.com szerkesztője. 2003 óta az NFL Today szerkesztő-munkatársa a CBS-nél, de folyamatosan feltűnik más televíziós és rádiós műsorokban is (ESPN, NFL Network, Sporting Radio News) vendégszakértőként. Mielőtt 1998-ban csatlatkozott volna a CNN/SI médiacsoporthoz, 25 évet töltött el az amerikai football világában, mint közép- és főiskolai edző, majd játékosmegfigyelőként a Phoenix Cardinals és a Tampa Bay Buccaneers csapatainál, mielőtt a New York Jets védelemért felelős segédedzője lett, ahol később éveket töltött el a menedzsmentben sportigazgatóként. Három felnőtt gyermek édesapjaként feleségével, Janettel New York közelében él.

 

DAVID SIEGERMAN veterán sportújságíró, aki karrierjét napilapoknál kezde (Newsday, Jackson Sun), majd a College Sports Magazine-nál helyezkedett el, mielőtt 1996-ban a nyomtatott sajtót maga mögött hagyva a televíziózást választotta, ahol a CNN/SI helyszíni közvetítéseit vezette, majd vezető szerkesztője lett a College Sports csatornának. 2003 óta szabadúszó szerző és producer. Feleségével és két gyermekével a New York melletti Larchmontban él.

Méltatások

„Footballkarrierem több mint harminc éve alatt nem ismertem nála nagyobb szaktudású embert, akinek ráadásul kivételes rálátása van az NFL világára” – Dan Marino, a Football Hírességek Csarnokába beválasztott irányító

„Pat megmutatja, hogy milyen érzés az NFL-mérkőzéseket egy szakértő szemén keresztül nézni” – Pete Carroll, a Seattle Seahawks vezetőedzője

„Pat igazán egyedülálló NFL-tapasztalattal bír – dolgozott edzőként és a menedzsmentben is, így szót ért a játékosokkal és a tulajdonosokkal is –, tudja, mi miért történik nemcsak a pályán, de a csapat hátországában is” – Bill Cowher, az NFL Today CBS Sports szakértője, korábbi Super Bowl-győztes vezetőedző

„Pat Kirwan edzőként, játékosmegfigyelőként és football-igazgatóként a legmagasabb szinten szerzett tapasztalatokat. Kivételesen ritka, hogy valaki hitelesen tudjon értekezni a football valamennyi szegmenséről, de ő tudja, miről beszél. A football legbonyolultabb elemeit is képes az egyszerű szurkoló számára is közérthetően elmagyarázni” – Brad Childress, a Kansas City Chiefs vezető játékosmegfigyelője

„Kirwan példátlan karrierjének köszönhetően mélységében látja át az NFL világát a csapatvezető, a játékos, a játékosügynök és a média szemszögéből” – Bruce Allen, a Washington Redskins ügyvezető igazgatója

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Ne csak a labdát nézd!”