Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Kosár megtekintése "A drog árnyékában" sikeresen hozzáadva a kosaradhoz.
Akció!

Tom Wainwright

Narkonómia

Hogyan irányítsunk drogkartellt?

Tom Wainwright a Narkonómia szerjőze találkozott koka-termesztőkkel az Andok rejtett ültetvényein, megvezetett államfőkkel az elnöki palotában, tinédzser bérgyilkosokkal a fertőzött városok utcáin, újságírókkal, akinek vérdíjat tűztek ki a fejükre, bandavezérekkel, akik rettegett börtönökből működtetik a birodalmaikat  – sokszor az életét kockáztatva azért, hogy felfedje a leplet a drogkereskedelem – e hatalmas, jól jövedelmező és kifinomult üzleti vállalkozás – belső folyamatairól.

Az Ön értékelése
[Összesen: 9 Átlag: 5]

3 490 Ft 2 932 Ft

-16%

Termékleírás

Hogyan lesz sikeres (és hogyan él túl) egy kezdő kartellfőnök a 300 milliárd dolláros illegális drogüzletben? Természetesen úgy, hogy a legjobbaktól tanul. Akik a kartelleket irányítják, figyelmesen elsajátították a vállalati stratégiákat, melyeket a Walmart, a McDonald’s és a Coca-Cola használ, a brandépítéstől a jól működő ügyfélszolgálatokig.

Mit tanulhat a kormány, hogy felvegye a harcot ezzel a csapással? A kartelleket vállalatként elemezve a törvény erői jobban megérthetik azok működését – és nem kell kidobniuk évi 100 milliárd dollárt a hatástalan erőfeszítésekre, hogy megnyerjék a „háborút” a globális, jól szervezett üzlet ellen.

Tom Wainwright lesz az ön rettenthetetlen kalauza a bolygó legegzotikusabb és legbrutálisabb iparának bemutatása során. Az Andok kokamezőit, közép-amerikai börtönöket, coloradói marihuánabutikokat és a dark web online drogbarlangjait bejárva, Wainwright friss, újszerű képet alkot a drogkereskedelemről, és annak 250 millió vásárlójáról.

Olyan szereplőkkel találkozhatunk, mint „Bin Laden”, a bolíviai kokamezők idegenvezetője, „Öreg Lin”, a salvadori bandafőnök, „Starboy”, a milliomos új-zélandi tablettakészítő, és egy barátságos mexikói nagymama, aki egy gyilkosság kitervelése közben áfonyás palacsintát süt. Elnökök, rendőrök és tizenéves bérgyilkosok közreműködésével magyarázza el, hogy mi az üzleti oka a teljes testet beborító tetoválásoknak, hogyan döntenek a bandák a versengésről vagy az együttműködésről, és miért érdeklődnek meglepő mértékben a kartellek a vállalati társadalmi felelősségvállalás modellje iránt.

A Narkonómia több, mint a drogkartellek üzleti módszereinek feltárása – azt is megmutatja, hogyan lehet legyőzni őket.

További információk

Súly 334 g
Méretek 140 x 200 x 20 mm
Alcím

Hogyan irányítsunk drogkartellt?

ISBN

9786155631245

Kiadás éve

2016

Oldalszám

344

Borító

puhatáblás, ragasztókötött

Fordító

Szabó István Zoltán (Steve)

SZERZŐ

Tom Wainwright

Tom Wainwright a The Economist szerkesztője. 2012-ig volt a The Economist tudósítója Mexico Cityben, hatáskörébe tartozott Mexikó, Közép-Amerika, a karibi térség, valamint Dél-Amerika és az Egyesült Államok határ menti régiói. Szabadúszóként dolgozott a London Timesnak, a The Guardiannek, a Literary Review-nak és egyéb újságoknak. Az Oxfordi Egyetemen szerzett diplomát filozófiából, politológiából és közgazdaságtanból – kiváló minősítéssel. Londonban él.

MÉLTATÁSOK

„Humoros és lebilincselő kötet…” – WALL STREET JOURNAL

„Észbontó olvasmány” – REUTERS

„Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb üzleti könyve” – MANAGEMENT TODAY

„Ijesztő és izgalmas” – STERN

„[Wainwright] könyve több szempontból is bátor munka… Mindenkit felelősségre von – a dílereket, a drogbárókat, és a közöttük álló szereplőket is. Az oknyomozó újságírás merész példája ez a könyv, valamint jól alátámasztott érv egy okosabb drogpolitika mellett.” – KIRKUS REVIEWS

„Azok az olvasók, akiket érdekelnek az összefüggések a bűnözés, a gazdaság, a vállalkozói szellem és a törvény erői között, letehetetlennek találják majd ezt a kötetet.” – LIBRARY JOURNAL

„A kábítószer-kereskedelemről és a kormány ezzel kapcsolatos politikájáról szóló vitát hosszú idő óta az ügyvédek, orvosok és rendőrök uralják. Tom Wainwright lerántja a leplet a drogkereskedelem – e hatalmas, jól jövedelmező és kifinomult üzleti vállalkozás – belső folyamatairól. A könyv elolvasása után egészen máshogy, sokkal realisztikusabb módon fog gondolkodni az illegális kereskedelemről. Kötelező olvasmány.” – MOISÉS NAÍM, az Illicit és a The End of Power című kötetek szerzője

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Narkonómia”