Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Akció!

Soman Chainani

Jók és Rosszak Iskolája

Ősidőknek erdejében Két kastély áll, fej fej mellett; Egy a Jónak, egy Gonosznak Együtt, de mind mást tanulnak. Menekülnél, de nem lehet Kifele csak mese vezet.

Az Ön értékelése
[Összesen: 131 Átlag: 4.1]

4 990 Ft 3 992 Ft

-20%

Elfogyott

Termékleírás

Sophie és Agatha jó barátnők; a következő tanévben felfedezik, hová kerül minden eltűnt gyerek: a Jók és Rosszak Iskolájába, ahol egyszerű fiúkból és lányokból tündérmesehősöket és gazembereket képeznek. Gavaldon legszebb lánya, Sophie egész eddigi életében titkon arról ábrándozott, hogy elrabolják, és elviszik egy elvarázsolt világba. Rózsaszín ruhákban, fess topánkákban jár. Rajong a jó cselekedetekért, ezért egészen biztos abban, hogy nagyon jó jegyeket kapna a Jók Tagozatán, és dicséretes mesekönyv-hercegnő bizonyítványa lehetne. Agatha viszont mindig formátlan, fekete hacukákban jár, gonosz macskája van, és szinte mindenkit utál, ezért természetesnek látszik, hogy ő a Rosszak Tagozatára kerül. Amikor azonban a két lány a Végtelen Erdőbe kerül, azt tapasztalják, hogy sorsuk a remélttel éppen ellentétesen alakul, és hamar rájönnek, hogy egy tündérmeséből a leggyorsabb kivezető út az, ha… végigélik.

További információk

Súly 600 g
Méretek 210 x 140 x 40 mm
ISBN

9786158029414

Megjelenés

2015.10.15

Oldalszám

584

Borító

puhatáblás, ragasztókötött

Fordító

Bozai Ágota

Illusztráció

Iacopo Bruno

Szerző

Soman_Chainani_150x200pxSoman Chainani trilógiája, a Jók és Rosszak Iskolája 23 nyelven jelent meg hat kontinensen. A nagy sikerű sorozatból a Universal Studios produkciójában mozifilm készül. Tanulmányait a Harvard és Columbia egyetemeken folytatta, filmművészeti szakon diplomázott. Filmjeivel több mint 150 fesztiválon vett részt, munkásságát számos rangos díjjal jutalmazták.

Soman amikor éppen nem meséket ír, akkor a tenisz iránti szenvedélyének él.

Méltatások

“A mesék világa új értelmezésben. Elgondolkodtat, vajon ki a jó és ki a rossz. Nagyon élveztem!” – Rick Riordan – A Percy Jackson és az Olümposziak sorozat szerzője

„Chainani olyan világot képzelt el, ahol a mese valósággá válik, ahol minden »Boldogan éltek, míg meg nem haltak« jövendőjű hercegnőre jut egy tragikus sorsú gazember. Ám a Jók és Rosszak Iskolájában nem mindig lehetünk biztosak abban, hogy ki kicsoda.” – David Magee, a Pi élete és az Én, Pán Péter forgatókönyvírója.

„Igazán eredeti… A Jók és Rosszak Iskolája nagyon vicces iskolaregény, amelynek szerzője osztályelső lehet.” – Gregory Maguire, A boszorkány szerzője.

„Páratlan mese; szerelem, varázslat, humor, és egy olyan rejtély, ami miatt igen kíváncsian és nagyon gyorsan végigolvasod.” – Ann M. Martin, a Baby-Sitter Klub bestseller-sorozat szerzője.

„Ó, és megint ó! Az első mondattól tudjuk, hogy lenyűgöző, furcsa fantáziavilágba kerülünk. Vad, veszedelmes mesevilágbeli utazás… Nagyon tetszett.” – R. L. Stine, a bestseller Goosebumps-sorozat szerzője.

„Chainani gazdag képzeletvilágában egy nanomásodpercre sem áll le a cselekmény. A fiatal olvasók le sem tudják tenni ezt a könyvet, élénken belemélyednek, addig olvassák, amíg el nem érik a meglepő, ám megnyugtató végkifejletet.” – Tor Seidler, a Mean Margaret (Megátalkodott Margaret) szerzője, a National Book Award-díj döntőse.

„Chainani olyan eleven energiával ír, mint Roald Dahl, és ehhez a lendületes stílushoz J. K. Rowling történetszövésének élénkségét vegyítve saját világot teremt. A Jók és Rosszak ISKOLája igazi szómágiával, a barátság rigmusaival gyönyörködtet, bűvöl el, és arra késztet, hogy lehetőleg egy ültő helyünkben elolvassuk ezt a könyvet.” – Maria Tatar, Harvard Egyetem, Folklór és Mitológia Program, The Classic Fairy Tales (A klasszikus tündérmesék) című könyv szerkesztője.

„Sziporkázóan szellemes, izgalmas első regény… Ha elvarázsolhatnálak benneteket, hogy olvassátok el, megtenném. Csillagos ötös.” – Entertainment Weekly

„Fantáziadús és furcsa.” – Kirkus Reviews

Idézetek

“Mi az, ami a Rosszban sosincs meg… és ami nélkül a Jó képtelen létezni?”

 

“– A Meseíróversenyre olyan mesét írtál, amiben Hófehérkét felzabálták a keselyűk, és Hamupipőke belefojtotta magát egy kád vízbe.

– Úgy gondoltam, az jobb befejezés.

– Születésnapomra döglött békát adtál nekem.

– Hogy emlékeztesselek, hogy mind meghalunk, a föld alatt fogunk rohadni, és megesznek a kukacok, szóval addig élvezzük a szülinapjainkat, amíg élvezhetjük. Elgondolkodtatónak találtam.

– Agatha, hiszen halloweenkor menyasszonynak öltöztél.

– Az esküvő elég félelmetes.”

 

“A szépség csak egy ideig versenyezhet az igazsággal…”

 

“Agatha gyengéden megérintette az arcát a tükörben; belső ragyogás áradt belőle. Azért nem ismerte meg senki ezt az arcot, mert olyan boldog volt. És most már nincs visszaút. Az elhullajtott útjelző morzsák eltűntek. A morzsák helyett már az igazság vezette. Varázslatnál is nagyobb igazság. Egész végig szép voltam.”

 

“Csak akkor fogadhatjátok el a valódi éneteket, ha leszámoltok azzal, akinek gondoljátok magatokat”

 

“A galádokat mindig sokkal izgalmasabbnak találta, mint a hősöket. Bennük volt ambíció, szenvedély. Ők viszik előre a történeteket. A galádok nem félnek a haláltól. Nem. Ők úgy veszik magukra a halált, mint mások a páncélt! Belélegezte az iskola temetőillatát, és érezte, hogy a szíve hevesebben ver, vére élénkebben kering. Mert mint minden galádot, őt sem rémisztette a halál. Felélénkült tőle.”

 

“Ha van szó, amit Agatha jobban utál, mint a „bál”, az a „tánc”.”

 

“– Nem vagy Gonosz, Sophie – súgta Agatha, megérintve arca eltorzult felét. – Ember vagy.

A másik lány erőtlenül elmosolyodott.

– Csak ha velem vagy.”

 

“Valahányszor őszinte szándékkal hajtotok végre egy Jó cselekedetet, a lelketek tisztul.”

 

“A tornyaink neve nem Szépség és Báj! Hanem Vitézség és Becsület! – korholta őket Agatha. – Ezt jelenti a Jó, ti ostoba gyávák!”

szerző

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Jók és Rosszak Iskolája”