Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Akció!

Erik Prince

Amerika szolgálatában

A Blackwater katonai magánvállalat bennfentes története a terror elleni háborúról

„Most jött el a pillanat, hogy megtörjem a csendet. Az emberek egészen mostanáig csak a történet egyik felét ismerték, én pedig nem fogom ölbe tett kézzel nézni, hogy a kormányhivatalnokok rám húzzák a vizes lepedőt, ezzel mentve a saját bőrüket. A bírálóink elmondták, amit akartak. Most mi következünk.” – Erik Prince a Blackwater alapítója és korábbi elnök-vezérigazgatója

Az Ön értékelése
[Összesen: 32 Átlag: 4.1]

3 490 Ft 2 932 Ft

-16%

Termékleírás

A Blackwater napjaink legrejtélyesebb és legellentmondásosabb vállalata. A korábban a SEAL-nél, az amerikai haditengerészet elit alakulatánál szolgáló Eric Prince által 1997-ben alapított vállalkozás olyan, különleges katonai alakulatoktól leszerelt veteránok és civilek toborzásával és kiképzésével foglalkozott, akik elég képzettek és bátrak voltak ahhoz, hogy elvállalják a világ legveszélyesebb őrző-védő feladatait. A cég hírnevével együtt nőtt a szolgáltatásai iránti kereslet, olyannyira, hogy a Blackwater emberei összesen közel százezer küldetést hajtottak végre Irakban és Afganisztánban. A cég a Bush- és az Obama-kormányzat számára is nélkülözhetetlennek bizonyult. Ezek alapján klasszikus üzleti sikertörténetnek is tűnhetne a Blackwater sorsának alakulása, csakhogy volt valami, ami beárnyékolta a sikert: a cég ellen zajló világméretű lejárató hadjárat. Az egy kaptafára íródott híradásokban és a valóságot durván elferdítő regényekben és filmekben a Blackwater alkalmazottait hol zsoldosoknak, hol gátlástalan profitvadászoknak, hol pedig primitív, erőszakos vadállatoknak állították be. Mivel a Pentagonnal, a Külügyminisztériummal és a CIA-val kötött szerződései titoktartásra kötelezték, Prince kénytelen volt csendben tűrni, ahogy ellenfelei zavartalanul terjesztik a téves információkat róla és a vállalkozásáról. Most azonban végre elmondhatja a cég felemelkedésének és bukásának teljes és gyakran megdöbbentő történetét. Az Amerika szolgálatában Prince kíméletlen őszinteséggel meséli el a Blackwater-sztori minden részletét. Prince nem próbálja hibátlannak beállítani magát, és nem hallgatja el magánélete néha fájdalmas részleteit sem, ugyanakkor nagy szolgálatot tesz a közvéleménynek azzal, hogy tiszta vizet önt a pohárba. Az Amerika szolgálatában története izgalmas, akár egy thrilleré, de valószerűtlenebb, mint amit a képzelet alkothat.

További információk

Súly 456 g
Méretek 228 x 153 x 26 mm
Alcím

A Blackwater katonai magánvállalat bennfentes története a terror elleni háborúról

ISBN

9789630872065

Megjelenés

2015. november 23.

Oldalszám

416

Borító

puhatáblás

Fordító

Marczali Ferenc

szerző

ErikPrince_150x200px

Erik Prince, aki pályafutását az amerikai haditengerészet elit alakulatánál, a SEAL-nél kezdte, 1997-ben alapította meg a Blackwatert. 2009-ig a vállalat vezérigazgatója, majd 2010-es eladásáig a cég elnöke volt. Michiganben született, jelenleg Washingtonban él, számos vállalkozása van.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Amerika szolgálatában”