Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Akció!
A bundamaffia

Brett Forrest

A Bundamaffia

A futballt térdre kényszerítő nemzetközi bűnszervezet utáni hajsza igaz története

Bármelyik gyerek, aki rugdosott már labdát a hátsó kertben, gond nélkül kiszúrta, hogy valami nem stimmelt azokkal a meccsekkel. Santia mégis kifizette a játékvezetők járandóságát. A játékosok lekocogtak a pályáról. Valahol a Távol-Keleten egy bűnszövetkezetnél csilingelni kezdett a pénztárgép.

Eaton rájött, hogy ha ennyire nyilvánvalóan el lehet intézni egy bundameccset, akkor nincs az a rendőri erő, ami szembeszállhat a bundamaffiával. Mert ha lenne, már szembeszállt volna vele. Újszerű hozzáállásra volt szükség.

Az Ön értékelése
[Összesen: 22 Átlag: 4.8]

3 490 Ft 2 932 Ft

-16%

Termékleírás

A futball a világ kedvenc játéka. Hiszen jóval több, mint játék, sokkal több, mint szórakozás: milliók szemében életre szóló szenvedély, menekülés a mindennapok gondjaiból, életforma, az együvé tartozás érzése. Mi több: vallás.

És erre a világra most hatalmas, sötét árnyék vetül. Nagyobb és rémisztőbb, mint valaha bármi is. A fenyegetés több mint vészjósló: a teljes összeomlás vízióját hordozza magában.

A nemzetközi fogadási maffia végzi nap mint nap áldatlan tevékenységét a kulisszák mögött. Milliók álma válhat kőhalommá, milliók hite romokban. Az online fogadóportálok és a szerencsejátékra szakosodott alvilági csoportok nagyobbat kaszálnak, mint valaha. A fogadási csalás immár a futballra épülő üzletágak legvirágzóbbika. Megvesztegetett vagy önként csaló futballisták, a maffiát szolgáló játékvezetők, szándékosan a meccsek manipulálásának szándékával klubokat vásárló befektetők a főszereplői ennek az új biznisznek, amelynek egyetlen vesztesei a szurkolók. És a fertőzés útját immár holttestek, meggyilkolt vagy öngyilkosságba kergetett szerencsétlenek teteme szegélyezi.

Egy újságíró azonban nem tűrt tovább. Brett Forrest élére állt a harcnak, hogy lerántsa a leplet az évi 700 milliárd dolláros nemzetközi fogadási feketepiac üzelmeiről, felgöngyölítse az ázsiai szindikátusokhoz vezető szálakat, és megpróbálja megtisztítani a szent játékot a lelketlen bűnözőktől, akik miatt már a világbajnokság sem szent és sérthetetlen.

Társa a nyomozásban és a küzdelemben a keményfejű ausztrál, Chris Eaton, az Interpol volt igazgatója, a FIFA egykori biztonsági főnöke, aki már 2010-ben szolgálatot teljesített Dél-Afrikában, azon a világbajnokságon, amelyről már akkor pontosan tudni lehetett, hogy egyes mérkőzéseit manipulálják.

Tarts Brett-tel és Chrisszel, kövesd az útjukat, légy részese a harcnak, amelynek vérzivataros csatái egyszerre dúlnak Budapesten, Szingapúrban, Kuala Lumpurban, Zürichben, Dél-Afrikában és Katarban!

És amelynek célja nem is lehetne nemesebb: megmenteni a legcsodálatosabb játékot az emberiségnek.

További információk

Súly 540 g
Méretek 229 x 155 x 17 mm
Alcím

A futballt térdre kényszerítő nemzetközi bűnszervezet utáni hajsza igaz története

ISBN

9789638989949

Kiadás éve

2014

Oldalszám

288 oldal

Borító

puhatáblás, ragasztókötött

Fordító

Hegedűs Henrik

Szerző

BRETT FORREST az ESPN The Magazine állandó külsős szerzője, de jelentek már meg cikkei a Vanity Fair, a National Geographic, az Atlantic és a New York Times magazinban is. Huzamosabb ideig élt Oroszországban, Ukrajnában és Brazíliában is.

Média

Bundakirály promó videó
Tovább »

Digisport, Reggeli Start
Tovább »

SportGéza
Tovább »

mno.hu
Tovább »

Origo
Tovább »

FourFourTwo
Tovább »

Metropol
Tovább »

Könyves Blog
Tovább »

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “A Bundamaffia”