Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Akció!
A pokol angyala

Jay Dobyns

A pokol angyala

Egy beépített ügynök megrázó története a Hells Angels motorosbanda tagjaként

Ez Jay Dobyns története, azé a szövetségi ügynöké, aki elsőként férkőzött be a törvényen kívüli Hells Angels Motorcycle Club legbelsőbb köreibe. A 21 hónapon át tartó akció kis híján az életébe került, és majdnem ráment a családja és az ép esze is.

Az Ön értékelése
[Összesen: 139 Átlag: 4.2]

3 490 Ft 3 316 Ft

-5%

Elfogyott

Termékleírás

Ez Jay Dobyns története, azé a szövetségi ügynöké, aki elsőként férkőzött be a törvényen kívüli Hells Angels Motorcycle Club legbelsőbb köreibe. A 21 hónapon át tartó akció kis híján az életébe került, és majdnem ráment a családja és az ép esze is.

Kezdő ügynökként mellbe lőtték, úgy vásárolta a gépfegyvereket, mint más a tejet, 160 km/órás sebességgel száguldozott az autópályán, illetve részt vett a Hells Angels és halálos ellensége, a Mongols klub között kitört háborúban. Ez csak pár olyan esemény, amit Dobyns felidéz ebben a lélegzetelállító, első olvasatra hihetetlennek tűnő, de az elsőtől az utolsó szóig igaz történetben.

Dobyns nem titkolja el szívszorító kalandjának egyetlen részletét sem. A motorostalálkozókon és a klubházakban rendezett bulikon, a közös motorozások és verekedések alatt összebarátkozik kőkemény motorosokkal, a metamfetamintól hajtott nőikkel, fegyvermániásokkal, pszichopata sittesekkel, és még a Mocskos Pár nevű elitklub tagjaival is, akik a Hells Angels nevében különösen kegyetlen, erőszakos bűncselekményeket követtek el. Az erősen őrzött bulikon olyan legendás Hells Angels-tagokkal találkozik, mint Chuck Zito, Johnny Angel vagy a motorosklubok keresztapája, Ralph „Sonny” Barger. A beilleszkedéshez mindkét karját teletetováltatja, hogy a tiszteletüket kivívja, megfogadja, hogy bebizonyítja: kőkemény gyilkos.

A legnehezebb azonban a rákényszerített kettős élet: hűséges felesége és szerető gyermekei, valamint a motoros lét között őrlődik. Megfogadja, hogy ő lesz az első olyan szövetségi ügynök, akit a Hells Angels teljes jogú tagjának választanak, és beférkőzik a klub áthatolhatatlannak hitt legbelsőbb köreibe. Ezért nagy árat kénytelen fizetni: a cél érdekében olyan mélyre alámerül ebbe a veszélyes világba, hogy kis híján elveszti önmagát, de kénytelen rádöbbenni, hogy miközben ő beépült a klubba, az is beépült az ő életébe, és amennyire a Hells Angels tagjai sem csak kifejezetten rosszak, ő sem csak jó.

A Donnie Brasco maffiába való beépülésére emlékeztető története mindenki szemét felnyitja a motorosbandák zárt, titokzatos világára. Ilyen messzire Hunter S. Thompson korszakalkotó munkája óta nem jutott senki a Hells Angelsszel. A könyvből mindent megtudunk arról a lenyűgözően veszélyes, de egyben vonzó bajtársiasságról, a nihilizmusról, a gyűlöletről és megfélemlítésről, valamint a tagok között valóban létező testvéri szeretetről, ami az egyetlen, tősgyökeres amerikai bűnszövetkezetet jelképezi.

További információk

Súly 670 g
Méretek 235 x 155 x 21 mm
Alcím

Egy beépített ügynök megrázó története a Hells Angels motorosbanda tagjaként

ISBN

9786158010375

Megjelenés

2015. június 8.

Oldalszám

336 oldal

Borító

puhatáblás, ragasztókötött

Fordító

Varga Attila

Szerzők

Jay_Dobyns_profileJAY DOBYNS egy többszörösen kitüntetett ügynök, aki az ATF kötelékében dolgozott több mint húsz éven át. A könyvben szereplő, nagyszabású akcióban való részvételéért az ATF egyik legmagasabb rangú kitüntetését, és a rendőrök országos szervezetének kitüntetését is megkapta.

NilsJohnsonSheltonNILS JOHNSON-SHELTON Jay Dobynsszal ellentétben soha nem volt egy rendfenntartó szervezet tagja sem, és még csak motorozni sem tud. Ez az első könyve.

Méltatások

„Felejtsd el! Megindító és ijesztő… a legrészletgazdagabb és leghitelesebb könyv, amit a Donnie Brasco óta írtak.” – Joe Pistone, alias Donnie Brasco, a New York Times bestsellerlistáján is szereplő Donnie Brasco szerzője

„Tökös bátorság, és őrület! Vegyék meg, és olvassák el ezt a könyvet, aztán rágódjanak csak nyugodtan minden egyes lapja után, hogy milyen lenne ugyanezt átélni.” – Stephen Gaghan, a Traffic és a Syriana Oscar-díjas író-rendezője

„Letehetetlen! Jay Dobyns igaz története egy mintaapa és egy beépített ügynök lenyűgöző története, aki a legveszélyesebb bűnözők oldalán rótta az amerikai országutakat. Sodró lendületű kaland az ijesztő amerikai alvilág mélyére, kőkemény szavakkal és nyaktörő sebességgel elmesélve.”  – Evan Wright, a Gyilkos megszállás írója

„Jay Dobyns egy igazi hős. A kötelességtudattól vezérelve, csukott szemmel ugrott fejest a pokol legmélyebb bugyrába. Két éven át járt a halál völgyének árnyékéban, de hála istennek túlélte a kalandot, és most elmeséli nekünk. Melegen ajánlom e kötetet!” – William „Billy” Queen, az ATF egykori különleges ügynöke, a New York Times bestsellerlistáját is megjárt Under and Alone írója

„A pokol angyala stílust teremt a tényregények műfaján belül… Méltó utódja Truman Capote és Hunter S. Thompson bravúros munkáinak. Dobyns bevezet minket a Hells Angels különös, fehér világába, empátiától fűtött szavai pedig rádöbbentenek mindenkit arra, hogy a motorosok is emberek.” – Sudhir Venkatesh, a Gang Leader for a Day: A Rogue Sociologist Takes to the Streets írója

„Vad kaland a sötét oldalon: Jay Dobyns úgy robog át szervezett bűnözés alvilágán, ahogy azt egyetlen tévésorozat vagy újságcikk sem képes visszaadni. Feltárja és bemutatja a törvényen kívüli motorosbandák valódi, erőszakos világát, és pontos képet ad azokról a bátor beépített ügynökökről, akik beszivárogtak közéjük.” – Julian Sher, az Angels of Death: Inside the Bikers’ Global Crime Empire társírója

„A pokol angyala egy minden tekintetben lenyűgöző történet egy emberről, aki minden határon túlment. Jay Dobyns, a csapata és a hozzájuk hasonlók olyan környezetben éltek, aminek létezését sem tudjuk elképzelni. A könyvnek köszönhetően ritka lehetőségünk nyílik arra, hogy osztozzunk abban az intenzív adrenalinfröccsben, amiben neki két éven át része volt. Beleszagolunk a félelembe, és megtanuljuk értékelni az igazi bátorságot és elhivatottságot.” – Michael Durant, a New York Times bestsellerlistáján is szereplő In the Company of Heroes szerzője

„Példátlan és letehetetlen… A legtöbb olvasó azt hiszi majd, hogy ez egy regény, hiszen senki sem vehet részt ennyi akcióban egymaga. Ez azonban egy igaz történet, egy nagyon különleges ATF-ügynök sztorija, aki évtizedeken át élt a valaha ismert legveszélyesebb, legerőszakosabb bűnözők között. A hadsereg különleges egysége és a rendőrségi kommandó tagjaként is lenyűgözőnek tartom azt, amin Dobyns átment.” – Dr. Richard Carmona, az Egyesült Államok 17. tiszti főorvosa

„Tegyék fel maguknak a kérdést: képesek lennének az életüket kockáztatni egy ügy, egy elv érdekében? Jay Dobyns megtette. A könyv a világ legismertebb motorosklubjának legveszélyesebb napjaiba nyújt betekintést. Jay Dobynsra az ATF örökké büszke lehet. Igazi amerikai hős.” – T. J. Leyden, a Skinhead Confessions írója

Idézetek

“A kifejezés (Egy százalék) 1947-ből ered, amikor is egy csapatnyi szabadúszó motoros felforgatta a kalifornia Hollister városának életét egy motorostalálkozó alatt, és az amerikai motorosok szövetsége erre azt a közleményt adta ki, hogy “a motoros közösségen belül mindössze 1 százalék a bűnözők aránya.” A név rájuk ragadt, és onnantól minden motoros, aki törvényen kívülinek tartotta magát, büszkén felvarrta a mellényére.”

“Lenyomtam a felest és kortyolgattam a sörömet, aztán szóltam a többieknek, hogy ideje indulnunk. Bad Bob jó házigazdához méltón megkérdezte, biztos vagyunk-e olyan állapotban, hogy motorra üljünk. Azt hittem, odahív pár újoncot, hogy vigyenek minket haza, de ehelyett elővett egy zacskót, benne fehér porral: – Mert ha kell, itt egy csík mindenkinek. Ettől hazáig repültök.”

“Egy Hells Angelhez beszélsz, te nyomorult ribanc. Első lecke: mi nem adunk, csak elveszünk. Ha még egyszer kérsz tőlem vagy a testvéreimtől valamit – és ezzel még erősebben a nő homlokába nyomta a fegyver csövét – nagyon megkeserülöd.”

“Amikor az Angels istenigazából beindul, mindent megtestesítenek, amit egy ilyen bandáról gondolunk: először ütnek, és csak utána kérdeznek. Mindent elvesznek, amit akarnak, területet, csajokat, piát, motorokat, drogokat. Légy erőszakos, és soha ne kérj bocsánatot.”

“A szertartás rövid volt, és eléggé semmilyen. Ezek a fickók nem sokat rágódtak a halálon. Elhangoztak a szokásos lózungok a jól leélt életről, a hűséges testvérről és a férfiről, aki ugyan nem volt a legjobb fia az anyjának, de annál értékesebb tagja a törvényen kívüli közösségnek. A gyászbeszéd, ha eddig nem lett volna világos, nem tartozott az erősségeik közé. Morogtak, bólogattak és lehajtották a fejüket. Imádkoztak is, de ki tudja, milyen istenhez. Tisztelegtek a halott emlékére. Mindenkin mellény volt, rajta a color. Jó amerikaiak voltak és jó barátok. Hittek a lélekben, a megváltásban, a felettünk ítélkező világtól való menekülésben és a zaklatásmentes feltámadásban. Azért imádkoztak, hogy a testvérük motorra találjon a túlvilágon. Egy oszlopos konvojban hagytuk el a templomot. Felbőgtek a motorok, és bőgésük egy lélek távozását harsogta.”

“Egy keresztutcából SWAT-kommandósok indultak meg felénk fekete szerkóban. Az igazságszolgáltatás Darth Vaderjei egyelőre lefelé fordították fegyverük csövét.”

“Ez az akció az életemmé vált. Egy korábbi társam sportanalógiát használt arra hogy elmagyarázza, milyen a sikeres beépített ügynökmeló. Ha a baseballban minden negyedik ütésed jó, átlagos vagy. Ha 30 százalékosan ütsz, válogatott lehetsz. Ha csak egy évadban is eléred a 40 százalékos eredményességet, beválasztanak a Hírességek csarnokába. Ha egy beépített ügynök az esetek 30-40 százalékéban hasznos infót hoz, ő az isten. Én eddig száz százalékos voltam az Angelsnél. És a siker kezdett az agyamra menni.”

“A karma bizony nagy kurva.”

“Akkor se jönne ki a szobából, ha a spurit csíkban húznám ki a játékgépekig.”

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “A pokol angyala”