Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Akció!
A Bundakirály

Alessandro Righi, Emanuele Piano, Wilson Raj Perumal

A Bundakirály

A legnagyobb fogadási csaló önvallomása

Wilson Raj Perumal kétségtelenül a modern futball legnagyobb fogadási csalója, akit csak hátán hordott a föld. Szingapúr egy eldugott falucskájában született az 1960-as években, innen küzdötte fel magát a bundavilág csúcsára, és lett a FIFA által leginkább keresett bűnöző.

Az Ön értékelése
[Összesen: 29 Átlag: 4.4]

3 490 Ft 2 932 Ft

-16%

Termékleírás

Wilson Raj Perumal kétségtelenül a modern futball legnagyobb fogadási csalója, akit csak hátán hordott a föld. Szingapúr egy eldugott falucskájában született az 1960-as években, innen küzdötte fel magát a bundavilág csúcsára, és lett a FIFA által leginkább keresett bűnöző.
Perumalt 2011. februárjában tartóztatták le Finnországban. Úgy döntött, együttműködik a hatóságokkal, és segít feltárni az egész világot behálózó bűnszövetkezet titkait.
A Bundakirály nem fogja vissza magát: kitárulkozása során elképesztő mennyiségű meccsről lebbenti fel a fátylat. Olyanokról, amelyeket mi izgatottan néztünk végig, és amelyeknek már azelőtt megvolt a végeredménye, hogy elkezdték volna.

További információk

Súly 584 g
Alcím

A legnagyobb fogadási csaló önvallomása

ISBN

9786158009706

Kiadás éve

2014

Oldalszám

336 oldal

Borító

puhatáblás, ragasztókötött

Fordító

Hegedűs Henrik, Mann Dániel

Szerzők

szerzo_wilson_raj_perumal_300x200WILSON RAJ PERUMAL (szül.: 1965. július 31.) szingapúri állampolgár, elítélt futballmeccs-manipulátor. Wilson Raj Perumal részvényese annak a szingapúri bűnszervezetnek, amely mérkőzések manipulálására szakosodott, és sok pénzzel tett meg fogadásokat a világ minden táján megbundázott mérkőzésekre. Finnországban, Helsinkiben tartóztatták le 2011-ben, később ő lett az első ázsiai manipulátor, aki együtt működött az ügyben nyomozó hatósággal.

Righi, AlessandroALESSANDRO RIGHI (szül.: 1975. április 11.) a New York-i Egyetem újságíró szakán szerzett főiskolai diplomát. Neves híroldalaknál, többek közt a tokiói Jomiuri Simbunnál, és az al-Dzsazíránál dolgozott. A könyv társszerzőjével, Emanuele Pianóval egyuütt alapították meg az Invisible Dog névre hallgató, független oknyomozó újságírással foglalkozó portált, produkciós irodát és kiadót.

 

 

 

Budapest, 2014. november 26. Emanuele Piano olasz újságíró, a kötet egyik társszerzője a Bundakirály című könyv bemutató sajtótájékoztatóján a Marriott Courtyard Budapest City Center szállodában 2014. november 26-án. MTI Fotó: Kovács TamásEMANUELE PIANO (szül.: 1977. május 9.) a római LUISS-on szerzett főiskolai diplomát közgazdaságtanból, majd gazdaságfejlesztési szakon egyetemi végzettségre tett szert. Szabadúszó újságíróként, producerként és rendezőként tudósította a legnagyobb olasz és nemzetközi hírügynökségeket Afrika és a Közel Kelet konfliktuszónáiból. A könyv társszerzőjével, Alessandro Righivel együtt alapították meg az Invisible Dog névre hallgató, független oknyomozó újságírással foglalkozó portált, produkciós irodát és kiadót.

Idézetek

“Amikor visszatértem Malajziából Szingapúrba, a Togo-Ausztrália meccsnek, amit félbeszakíttattunk, már híre ment a bundapiacon. Az emberek nagyon meglepődtek azon, hogy ilyesmit meg lehet csinálni, és mindannyian eléggé le voltak nyűgözve. Még Murugan főnökéhez, Dan Tanhoz is eljutottak a hírek.”

“Nincs kizárva, hogy ő volt az első olyan indiai bandavezér, aki előtt még a kínaiak is meghajoltak. Akkora hatalma volt, és olyan magabiztos volt, hogy nem átallott olyan találkozókat szervezni, amiket mi magunk között csak „fantommeccsnek” neveztünk.”

“Ahogy közeledett a tél, meglátogatott egy magyar nyomozó is a börtönben. Letett elém egy diktafont, és megnyomta a „felvétel” gombot.

– Van Magyarországon tanúvédelmi program? – kérdeztem.
– Igen, természetesen van – felelte.
– Rendben – mondtam mosolyogva. – Tegyenek meg mindent, hogy a legjobb legyen, amire szabadulok, és addig is: osszák meg velem a legfrissebb híreket.”

Média

Bundakirály promó videó
Tovább »

TV2
Tovább »

Fourfourtwo.hu
Tovább »

csakfoci.hu
Tovább »

mno.hu
Tovább »

nepszava.hu
Tovább »

vs.hu
Tovább »

mifocink.hu
Tovább »

nol.hu
Tovább »

blikk.hu
Tovább »

borsonline.hu
Tovább »

nb1.hu
Tovább »

rangado.hu
Tovább »

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “A Bundakirály”