Vásárlói belépés

Elfelejtett jelszó Regisztráció

Kosár megtekintése

Üzlet

Akció!

Michael Gibney

Sous Chef

24 óra a konyha frontvonalán

Görnyedő hátak lakatják jól a gyomrot. . . . Ebben a lenyűgöző és egyedi könyvben Michael Gibney mindössze huszonnégy óra történetébe sűrítve eleveníti fel mindazt a sokrétű bajtársi viszonyt és kulináris koreográfiát, amely egy elit New York-i étterem mindennapjait jellemzi.

Az Ön értékelése
[Összesen: 19 Átlag: 4.7]

2 980 Ft 2 512 Ft

-16%

Termékleírás

Görnyedő hátak lakatják jól a gyomrot. . . . Ebben a lenyűgöző és egyedi könyvben Michael Gibney mindössze huszonnégy óra történetébe sűrítve eleveníti fel mindazt a sokrétű bajtársi viszonyt és kulináris koreográfiát, amely egy elit New York-i étterem mindennapjait jellemzi. Az olvasó igazi információ-záporban tudja meg, hogyan is készül el egy-egy pazar fogás – avagy a kiválóság útja fáradtsággal van kikövezve… Az egyes szám második személyben megszólaló Sous Chef története egy magával ragadó, adrenalin fűtötte futam, ahol az olvasó a kibic szemszögéből leshet be az étkeztető-ipar kulisszái mögé, és rövid időre maga is belakhatja a konyha ajtaja mögötti titkos világot. A rendszeres étterem-látogatók és az ínyencek számára mulatságos, részletes, bizalmas beszámoló a kezdő szakácsok előtt is őszintén feltárja, mivel jár szakmai jövőjük, miközben tisztelettel adózik a séfek karrierjét megalapozó nehéz és komoly elhivatottságot követelő munka előtt. Egy olyan konyhában, ahol a legmagasabb követelményeknek kell megfelelni, és a legkisebb baklövés is katasztrófához vezethet, a Sous Chef a kifinomult ötletekre helyezi a hangsúlyt, amelyek mind az emlékezetes és ínycsiklandozó végeredményt szolgálják. A karcos humorral megírt, szellemes prózában Michael Gibney kendőzetlenül nyers, de mégis csodás jellemzést ad erről az emberpróbáló, néha mégis alábecsült szakmáról, árnyalt képet festve az ételkészítés és felszolgálás műhelytitkairól.

További információk

Súly 320 g
Alcím

24 óra a konyha frontvonalán

ISBN

9786158009775

Kiadás éve

2014

Megjelenés

2014. november 17.

Oldalszám

240 oldal

Borító

puhatáblás, ragasztókötött

Fordító

Bősze Márta Zita

Méltatások

„Szenzációs alapmű az igazi szakácséletről, úgy, ahogy azt csak a beavatottak látják. Itt nincs mellébeszélés. Ez a színtiszta valóság.” – Anthony Bourdain

„Michael Gibney bennfentes Sous Chefje az egyik leginformatívabb, legviccesebb és legérthetőbb könyv, amit a vendéglátásról valaha is írtak.” – Brett Easton Ellis, az Amerikai pszicho szerzője

„Szédítő vágta, érzelmi hullámvasutazás, amelyben az olvasó is átélheti mindazt a drámát, feszültséget, örömöt, csüggedést és megkönnyebbülést, amely egy elegáns manhattani étterem konyhájának munkáját kíséri.” – USA Today

„Lenyűgöző és mulatságos… Gibney nemcsak ügyes megfigyelő, hanem a séfszakma mestere és kiválóan ismeri a profi konyhák működésének minden titkát.” – The Boston Globe

„Gibney könnyed megfogalmazásban elképesztő mennyiségű szakmai információt közöl a konyhai hozzávalókról és módszerekről.”- The Wall Street Journal

„A Sous Chef elárulja, micsoda szédült táncot járnak mások a mi vacsoránkért.” – NPR

„Ezzel a lenyűgöző könyvvel személyesen is átélhetik egy New York-i séf kalandos napját.” – PARADE

„A Sous Chef kitűnő, remekül megírt, okos és egységes könyv. Nem is tudom, hogy létezik-e hasonló, amely ennyire élethűen és gyakorlatiasan mutatja be a nagy, éttermi konyhák mindennapjainak bonyolultságát. Elképesztő mennyiségű szakmai tudásról tesz tanúbizonyságot, miközben a konyhafőnök és a Sous Chef közötti kapcsolat dinamikájának ábrázolása is rendkívül sikeres. Engem teljesen meggyőzött a szerző kulináris szenvedélye és irodalmi kifinomultsága. Bravó!” – Phillip Lopate

Média

Világevő
Egy szakácsíró, aki fest, a szakma legnagyobb nehézségeiről és szépségeiről
Izgalmas könyv jelent meg, egy amerikai séf vallomásai a szakmáról, amit elsőként magyarra fordítottak le.
Tovább »

Dining Guide
Séf, akiért az Amerikai pszicho szerzője is odavan
Michael Gibney amerikai séf első könyve – Sous Chef-24 óra a konyha frontvonalán – idén áprilisban jelent meg, és már magyarul is olvasható. A könyvről, a szakma szeretetéről és a végtelen munkáról beszélgettünk a séffel.
Tovább »

Szerző

MICHAEL GIBNEY

MICHAEL GIBNEY tizenhat éves kora óta éttermekben dolgozik. Huszonkét évesen kapta meg első sous chef beosztását.
A Tavern on the Greenben, ahol már vezető sous chef lehetett, nyolcvanfős személyzetet kellett irányítania.

Ezt követően a New York-i Morgans Szállodacsoportban, a manhattani 10 Downingban és a Brooklyn DUMBO-i Governorban is dolgozott. Karrierje során az ország legjobb éttermeinek szakácsaival és séfjeivel találkozhatott például az Alineában, a Per Se-ben, az Eleven Madison Parkban, a Danielben, a Jean Georges-ban, a Le Bernardinben, a Bouley-ban, a Ducasse-ban, a Cortonban, a wd~50-ben, és a Momofukuban.
A vendéglátásban szerzett tapasztalatai mellett Gibney a Pratt Intézetben festészetből, míg a Columbia Egyetemen prózaírásból diplomázott.
Jelenleg New York Brooklyn kerületében él.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Sous Chef”